Skriv til Passé

Passé modtager bidrag fra alle historiestuderende på Københavns Universitet (og op til et halvt år efter afslutning af speciale). Du behøver ikke være del af redaktionen for at skrive ind. Passé har ikke et fast tema, og er åbent for alle emner, perioder og metoder. Vi modtager to typer bidrag: Videnskabelige artikler og kreative bidrag/”alt det andet” – vi modtager ikke uredigerede opgaver. Du kan læse meget mere om vores genre, form og formalia i skrivevejledningen – husk at læse den og rette dit bidrag til efter den.

Du sender dit bidrag til tidsskriftetpasse@gmail.com – vi har som regel deadline for den nye udgave af Passé omkring 1. marts for forårssemesteret og 1. oktober for efterårssemesteret.

Hvorfor skal du sende dit bidrag til Passé?

Passé er din mulighed for at dele din viden og øve dig på historieformidling. Som skribent i Passé får du mulighed for at få dit arbejde udgivet på tryk – godt for egoet og cv’et.  Passé er en unik mulighed for at få feedback på, hvad du skriver fra andre historiestuderende og blive bedre til at skrive. Hvis dit bidrag bliver antaget, skal du være klar til at redigere dit bidrag i samarbejde med redaktionen og dine tildelte redaktører i løbet af redigeringsprocessen, som du kan læse mere om herunder.

Redigeringsprocessen

Kort efter deadline mødes redaktionen og diskuterer alle indsendte bidrag. Når vi har besluttet, om bidraget antages, tildeles du to redaktører, som også er historiestuderende, som igennem redigeringsperioden på omkring en måned hjælper dig med at optimere dit bidrag. De kontakter dig hurtigst muligt efter redaktionsmødet. Som oftest vil du mødes mindst én gang med dine redaktører og skal påregne i hvert fald to omskrivninger, før bidraget er helt klart.

Passé forbeholder sig ret til at afvise bidrag i redigeringsprocessen i nødstilfælde, hvis bidraget ikke lever op til vores krav, deadlines ikke overholdes eller samarbejdet mellem skribent og redaktionen ikke fungerer.

Hvis du har nogle spørgsmål, så kontakt os endelig på tidsskriftetpasse @gmail.com